Specialistisch lekkage onderzoek (lekdetectie= leidinglekkage)

Voor een verzekeraar heeft LEKK een specialistisch lekkageonderzoek (lekdetectie) uitgevoerd.

Tijdens de lekdetectie’s in de 2 onder 1 kap woningen heeft een meettechnicus van LEKK meerdere lekkages vastgesteld in beide woningen.

In woning 1 was al meerdere jaren sprake van water dat over de wand in de keuken stroomde. Meerdere onderzoeksbureaus en loodgieters hebben onderzoek en herstelwerkzaamheden in deze woning en in woning 2 van de buren uitgevoerd zonder resultaat.

De woning scheidende wand in de keuken was al maanden geleden opengehakt voordat LEKK was ingeschakeld. Bij aankomst van het onderzoek stond het water op de open gehakte wand in de keuken. Bij de buren 2 waren donkerdere verkleuringen zichtbaar op de voorzetwand voor de woning scheidende wand. Tevens kwam de houten vloer omhoog en kleurde deze zwart. Uiteindelijk heeft de medewerker van LEKK een thermische lekkage vastgesteld in de warm waterleiding in woning 2 welke de wateroverlast veroorzaakte in de keuken van woning 1. De warmwaterleiding lekte enkel als deze werd gebruikt. In overleg met de bewoners, de verzekering en de loodgieter is deze leiding door de loodgieter afgekoppeld, en is er een boiler geplaatst. Nadat LEKK de wanden geforceerd heeft gedroogd, kon de keuken worden hersteld.

Omdat de schade in woning 2 op de vloer niet veroorzaakt kon worden door de warmwaterleiding, is naar aanleiding van vochtmetingen en thermografie de wand ter plaatse van de afwijking destructief geopend. Tijdens het openen van de wand is een deksel van een Heins potje waargenomen, welke een afgebroken afvoer afdekte. Conclusie: Vochtige lucht vanuit de afvoer (riolering) condenseert tegen de onderzijde van de stalen deksel waarna het water aan de randen van het deksel de vloer verzadigd door vocht. Nadat de loodgieter de afvoer heeft afgedicht met een pvc lijmkap heeft LEKK ook deze woning droog opgeleverd en kon de schade worden hersteld.

Heeft u een lekkage of vragen over specialistisch lekkageonderzoek, u zich bij ons vrijblijvend laten informeren.

 Wilt u meer informatie over lekdetectie?