Schimmels,
donkere vochtplekken
of geurklachten?

“Mijn huisarts heeft geen verklaring voor mijn klachten. Ik heb al tijden last van een verkoudheid en ik slaap slecht.”

Binnenklimaat & binnenmilieu onderzoek
Schimmels en stank. U ziet ze liever gaan dan komen. Helaas voor u zijn schimmels erg lastig te bestrijden en is er maar één remedie. Onderzoek naar de exacte oorzaak. Het zomaar verwijderen van schimmels neemt de oorzaak niet weg. En in de meeste gevallen zal de schimmel terugkomen, doordat sporen achterblijven op de ondergrond. Daarnaast zijn schimmels in huis erg slecht voor de gezondheid en zorgt het voor klachten aan luchtwegen en veroorzaakt het hoofdpijn en geeft het een futloos gevoel.

Omschrijving van het onderzoek
Om de oorzaak van de overlast weg te nemen is onderzoek nodig. Tijdens zo’n onderzoek worden alle zaken bekeken welke invloed kunnen hebben op de klachten die u ervaart. Denk hierbij aan CO2 waarden, temperatuur en luchtvochtigheid. Maar ook de wijze van verwarmen, koelen en zelfs de isolatiewaarde van de woning hebben invloed op comfortklachten.

Duidelijke rapportages
Na afloop van het onderzoek is een grote hoeveelheid aan meetgegevens beschikbaar. De analyse hiervan is deskundigenwerk, het begrijpelijk verwerken van alle informatie in een rapport is minstens zo belangrijk. U wilt uiteindelijk weten wat de exacte oorzaak is om verbeteringen te kunnen aanbrengen. Alleen door uw klacht serieus te nemen en te luisteren naar u als klant kunnen wij de juiste oplossing aandragen.

Vochtschade
en lekkage?

“Deze vochtschade is er al jaren, niemand weet waar het vandaan komt en iedereen heeft een andere mening.”

Specialistisch lekkage onderzoek
Lekkages en vochtschades, iedereen krijgt er direct of indirect wel ooit mee te maken. Het gaat in de meeste gevallen om een langdurig (en onzichtbaar) proces. Zeker omdat vrijwel niemand de verantwoordelijkheid neemt om alles op te lossen. Voor u telt maar één ding, zo snel mogelijk naar een oplossing! 

Helder rapport
Daarom is het belangrijk dat LEKK vaststelt wat de exacte oorzaak is, zodat een helder rapport kan worden opgesteld van de zaken die moeten worden verbeterd of hersteld. Ook kunnen wij in kaart brengen welke onderdelen van het pand of de inboedel zijn aangetast door vocht of andere (bouwkundige) gebreken. Zodoende kan een helder rapport worden opgesteld van de zaken die moeten worden verholpen.

Toonaangevend
LEKK is toonaangevend in het creatief samenvoegen van technische kennis, innovatieve meettechnieken en ervaring. Twijfelt u of uw vochtschade of lekkage traceerbaar is, neem dan contact met ons op. We denken graag vrijblijvend met u mee om te zoeken naar de oplossing van uw probleem.
LEKK kan u die oplossing bieden.

Tocht, comfortklachten of
hoge energiekosten?

“Ondanks de verbeterde isolatie in ons huis zijn de energiekosten niet gedaald en hebben we nog steeds comfortklachten.”

Thermografisch & energietechnisch onderzoek
Een veel besproken onderwerp “Energie”. We moeten er zuinig mee omgaan. Er dreigt een tekort aan fossiele brandstoffen en dus reizen de energiekosten de pan uit. De hoogste tijd dus om te gaan besparen.

Energie besparen
Wat nu als die besparing uitblijft? U voorziet uw pand van isolatie, vervangt uw kozijnen voor isolerende beglazing en nog stijgt de energienota! Of ervaart u ineens comfortklachten… Hiermee had u geen rekening gehouden.

Het aanbrengen van verbeteringen met betrekking tot verwarming, koeling, isolatie & ventilatie kan niet zomaar. Al deze zaken zijn op elkaar afgestemd. Vooraf dient dus te worden onderzocht of aanpassingen effect hebben op energiebesparing, maar ook op comfortklachten.

Luchtdichtheid NEN 2686 & NEN-EN 13928
Nieuwe woningen en kantoorpanden worden gecontroleerd op luchtdichtheid. Dit om te voorkomen dat buitenlucht via naden en kieren naar binnen kan treden en vice versa. Zodoende kan verse lucht op een goede wijze door de ruimtes ventileren.

Wat kan LEKK voor u betekenen?
Wij kunnen onderzoek verrichten naar de luchtdichtheid van een pand, het in kaart brengen van luchtlekkages, maar ook de oorzaak blootleggen van de hoge energiekosten door isolatielekken aan te tonen.

Benieuwd naar ons deskundig oordeel?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op… we helpen u graag.