Grote betrokkenheid waarbij kennis, betrouwbaarheid en helderheid de kernpunten vormen waar klanten op kunnen rekenen

LEKK is een gespecialiseerd en dynamisch adviesbureau met ruime werkervaring op het gebied van non-destructief onderzoek naar lekkages en complexe vraagstukken ten aanzien van overlast door vocht, lekkage en schimmel.

Met passie werken wij aan een gezonder leefklimaat en de gezamenlijke oplossing van uw probleem. Onze medewerkers zijn actief vanuit geheel Nederland, waarbij het hoofdkantoor gevestigd is in Bladel, het hart van de Benelux.

Onze dienstverlening kenmerkt zich door een grote betrokkenheid, waarbij specialistische kennis, focus, betrouwbaarheid en heldere communicatie de kernpunten zijn waarop onze klanten kunnen rekenen.

Analyses
gebaseerd op feitelijke metingen

LEKK gebruikt een scala aan geavanceerde meettechnieken en beschikt over een groot kennisnetwerk. Meetinstrumenten zijn doelgericht aangeschaft waarbij elk onderzoek vraagt om zijn eigen of gecombineerde meetmethode. Onze kracht ligt in de specialistische toepassing van meetinstrumenten en het combineren van meettechnieken.

Het traceren van de oorzaak van vocht- en schimmelschade en (bouwkundige) lekkages is specialistenwerk. Ervaring is een must. Tijdens een onderzoek gebruiken wij de beste meetinstrumenten in combinatie met diverse meetmethoden, zoals het simuleren van verschillende voorkomende situaties. LEKK is gespecialiseerd in deze werkwijze en daardoor ontvangt u het hoogste rendement uit onze onderzoeksresultaten.

“Dankzij jullie deskundig onderzoek kon de lekkage worden getraceerd wat twee andere bedrijven eerder niet was gelukt, goed werk!”

Toon Luyten

“Ik ben ontzettend blij met jullie zeer goede hulp, op grond van mijn ervaring met jullie bedrijf zal ik wanneer het nodig is mond tot mond reclame maken voor LEKK”

Ruud Aalders

“LEKK heeft ons uitstekend geholpen, in een tijd waarin veel geregeld en gedaan moet worden houden zij zich aan iedere afspraak, meting én denken ze mee om toekomstige problemen voor te zijn. Topservice.”

Bart van Gestel

“Ik ben zeer tevreden over het onderzoek en ik wil jullie daarvoor bedanken. We zijn hierdoor eindelijk af van onze geurklachten!”

Inge Schondermark

“Bedankt voor de snelle service en deskundige expertise met duidelijk verslag en fotoreportage. Wellicht dat ik in de toekomst nog van jullie diensten gebruik ga maken. In mijn werk heb ik met regelmaat te maken met lekkages en bouwtechnische zaken.”

Theo Mollen

“Jeroen heeft vrijdagavond tot laat doorgezocht naar de oorzaak van onze lekkage. Op zaterdag het rapport nog gemaakt zodat het er vanochtend al was. Een topservice!”

Margo Remie

Ons team

Onze specialisten staan voor u klaar!

Bas van Herel
Bas van HerelDirecteur / Eigenaar

Het is vooral de diversiteit van onze dynamische branche die ervoor zorgt dat de werkdagen voorbij vliegen. Ons vak vraagt om creativiteit. De juiste meettechnieken inzetten, deze combineren en de resultaten hiervan op logische wijze analyseren. Juist die mix maakt dat ik me in onze werkomgeving erg thuis voel.

Sinds 2006 ben ik actief in de wereld van lekdetectie en bouwfysisch onderzoek. Vanaf 2015 heb ik de stap gezet om mijn eigen visie toe te passen op de steeds veranderende vraag in de markt. Onze dienstverlening kenmerkt zich door een grote betrokkenheid, waarbij betrouwbaarheid, specialistische kennis en kwaliteit de kernpunten zijn waarop onze klanten kunnen rekenen.

Deze speerpunten stralen onze medewerkers uit, maar worden ook verwerkt in ons eindproduct; een helder en pragmatisch rapport.

Ik voel me als een vis in het water op kantoor. Mijn werkzaamheden zijn erg divers. Van het inplannen van opdrachten en voorbereiden daarvan tot het contact met opdrachtgevers en bewoners via telefoon en e-mail. Daarnaast houd ik ook de financiële administratie bij.

‘Geen dag is hetzelfde’ En dat vind ik heerlijk. We werken met zoveel verschillende opdrachtgevers en mensen. Allemaal uniek en met hun eigen situatie.

LEKK is een flexibel en zeer prettig bedrijf om voor te werken. We zijn een hecht team en goed op elkaar ingespeeld.
Door de korte lijnen kunnen we snel handelen en doen voor onze klanten ons uiterste best.

Ellen van Beers
Ellen van BeersPlanner / Werkvoorbereider
T. 088-8448448
Freddy Winters
Freddy WintersBouwkundig onderzoeker
T. 06-39611688

Als bouwkundig onderzoeker bij LEKK zit ik helemaal op mijn plek. De diversiteit tussen het buiten onderzoeken van panden en het binnen rapporteren is voor mij een ideale afwisseling.

Elk onderzoek van fundering tot het dak is elke keer weer een uitdaging. Het is leuk om complexe bouwkundige problemen in kaart te kunnen brengen en de klant verder te helpen met een op maat gemaakte oplossing, zodat de lekkages opgelost kunnen worden. We zijn een klein en hecht bedrijf met leuke en gemotiveerde medewerkers waardoor we vaak snel kunnen schakelen.

Mijn specialisatie is bouwkundig onderzoek en werkgebied is Zuid- en West-Nederland.

Na mijn opleiding bouwkunde aan de hogeschool in Tilburg ben ik in 2005 begonnen in de bouwwereld. Sinds 2007 ben ik actief als adviseur en sinds 2010 als onderzoeker van bouwkundige vraagstukken.

De variatie en de uitdaging van dit vak vindt ik aantrekkelijk. Hierdoor raak ik extra gemotiveerd om ook de meest uitdagende projecten tot een goed einde te brengen.

Vaak zijn al diverse partijen betrokken bij een lekkage, ons doel is om de laatste schakel te zijn, waarna de vochtschade definitief kan worden verholpen.

Mijn specialisatie is bouwfysisch onderzoek en mijn werkgebied is voornamelijk Zuid-Nederland.

Jeroen van BodegomBouwkundig onderzoeker
T. 06-41282357
Ruud KoxLekkage specialist
T. 06-38170011

In januari 2019 ben ik begonnen als lekkage specialist bij LEKK. Inmiddels ben ik al sinds 2009 aan het werk in de wereld van lekdetectie. Elke dag blijft een nieuwe uitdaging door de enorme diversiteit van schades en lekkages die bij ons binnenkomen.

Het geeft me een goed gevoel dat wij als team ervoor zorgen dat onze klanten geholpen worden om van (langdurige) lekkage of vochtschade af te komen. Daarbij beschikken we over zeer geavanceerde meetapparatuur die samen met onze kennis ervoor zorgt dat we een helder rapport kunnen opstellen zodat de lekkage zo spoedig mogelijk kan worden verholpen.

Mijn specialisatie is onderzoek naar leidinglekkage en werkgebied is voornamelijk Limburg/ Zuid-Nederland.

Na jaren als projectleider in de technische sector (metaal) te hebben gewerkt was het tijd voor een carrièreswitch. Al enkele jaren heb ik een aantal keren in de weekenden geassisteerd bij droogprojecten van LEKK. Ik wist dus al een beetje wat met te wachten stond. Door een intensieve ‘incompany’ opleiding te volgen heb ik veel kennis van meetinstrumenten en droogapparatuur opgedaan. Daarnaast ben ik begonnen met een bouwkundige cursus. Ook is er actieve begeleiding op projectniveau en zorgen we als team voor een optimaal droogtraject.

Het is dankbaar werk, mede doordat definitief herstelwerk kan worden uitgevoerd als onze droging wordt opgeleverd. Dat vindt de klant vaak een fijn vooruitzicht.

Wat vooral uitdagend is bij LEKK zijn onze gecombineerde droogprojecten. Uitvoering van complexe onderzoeken worden verweven in het droogtraject. Een nauwe en intensieve samenwerking met mijn collega’s is hierbij erg leuk.

Bart GevenDroogtechnicus
T. 06-38170015
Karel WilbortsLekkage specialist
T. 06-18577868

Na 10 jaar ervaring als installateur/loodgieter hebt ik mijn praktijkkennis gebruikt om aan de slag te gaan als werkvoorbereider bij een installatiebedrijf. Hier heb ik wederom een jaar of 9 met plezier gewerkt, maar voelde dat het tijd werd om een nieuwe stap te zetten. Het installatievak bleef mijn interesse wekken en vanuit de installatiemarkt ben ik in contact gekomen met lekdetectie. Dit leek me een mooie nieuwe uitdaging en sinds begin 2021 ben ik aan de slag gegaan bij LEKK.

Het leukste aan mijn werk vind ik het directe klantcontact. Dat miste ik bij mijn vorige functie en dat heb ik nu weer teruggevonden in mijn dagelijkse werkdag.

Het is leuk om bij een bedrijf te werken waar kwaliteit en aandacht voor de klant centraal staat. Ik kan terugvallen op een team met veel ervaring en gezelligheid.

Sinds juni 2021 ben ik werkzaam bij LEKK als werkvoorbereider/office manager.

Na mijn studie bouwkunde ben ik 10 jaar werkzaam geweest bij een architectenbureau
als bouwkundig medewerker. Na deze periode ben ik 10 jaar actief geweest als werkvoorbereider
bij een (bouw gerelateerd) productiebedrijf .

Bij LEKK hoop ik deze ervaringen te combineren en een stukje van de puzzel te zijn om de diverse
opdrachten tot een goed einde te brengen. Met alle ervaring en kunde van het huidige team zal
dit vast en zeker lukken!

Bas TheuwsOfficemanager
T. 06-42668334
Sander DignumLekkage specialist
T. 06-41944141

Vanaf 2010 ben ik aan het werk in de wereld van lekdetectie en het onderzoeken van lekkages in leidingen. Dit is mijn specialiteit. Onlangs heb ik de switch gemaakt naar LEKK om mezelf nog meer te ontwikkelen. Hier werken we aan nog complexere lekkages en zetten we extra stappen om ook de zeer lastige lekkages te kunnen vinden. Van deze stap heb ik geen spijt en voel me erg thuis in dit team.

Dagelijks komen we bij de mensen thuis om ze te helpen met het oplossen van het lekkageprobleem. Wij worden vooral ingeschakeld als er al onderzoeken door anderen zijn uitgevoerd, of terugkerende (hardnekkige) lekkages. Dat is de grootste uitdaging voor mij en houd me scherp.

Omdat ik zelf woon in Noord-Holland is mijn werkgebied voornamelijk de randstad.

Binnenklimaat &
Binnenmilieu onderzoek

Schimmels en stank. U ziet ze liever gaan dan komen. Helaas voor u zijn schimmels erg lastig te bestrijden en is er maar één remedie. Onderzoek naar de exacte oorzaak. Het zomaar verwijderen van schimmels neemt de oorzaak niet weg en in de meeste gevallen zal de schimmel terugkomen.

Lekdetectie /
Bouwkundig onderzoek

Lekkages en vochtschades, iedereen krijgt er direct of indirect wel ooit mee te maken. Het gaat in de meeste gevallen om een langdurig (en onzichtbaar) proces. Zeker omdat vrijwel niemand de verantwoordelijkheid neemt om alles op te lossen. Voor u telt maar één ding, zo snel mogelijk naar een oplossing!

Thermografisch & Energietechnisch onderzoek

Energie, we moeten er zuinig mee omgaan. Het aanbrengen van verbeteringen m.b.t. verwarming, koeling, isolatie en ventilatie kan niet zomaar. Al deze zaken zijn op elkaar afgestemd. Onderzocht dient te worden of aanpassingen effect hebben op energie-besparing, maar ook op comfortklachten.

Benieuwd naar ons deskundig oordeel?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?
Neem dan gerust contact met ons op… we helpen u graag.

Contact